Animaderm is een onafhankelijk Frans laboratorium, gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van dermatologische producten voor paarden. Onze kennis is gebaseerd op de identificatie van plantaardige en minerale actieve ingrediënten - uniek - die we formuleren in oplossingen (crèmes of lotions) die speciaal zijn bestudeerd voor hun doeltreffendheid en eenvoud van gebruik.

Onderzoek en ontwikkeling
  • Alleen gebaseerd op natuurlijke componenten
  • Keuze van niet-vervuilende productiemethode.
  • Partnerschap met leveranciers van planten volgens het principe van eerlijke handel
  • Uitgebreid testen van nieuwe formuleringen en selectie van de meest innovatieve en uitzonderlijke producten.

https://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/tested-farrier2-2.jpghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/natjely-price.pnghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/derfen-n1.pnghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/100-naturel.pnghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/bee.pnghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/paraben.png

Een andere gedachtegang
Onze aanpak is op de lange termijn, de rode draad in ons werk is het werken met natuurlijke producten voor het welzijn van de paarden. Onze distributeurs zijn ook dierenartsen en garanderen efficiëntie, maar ook betrouwbaarheid in de tests en resultaten van onze producten.


De ingrediënten die we weigeren
Neemolie: krachtig insecticide. Endocriene disruptor, genotoxisch carcinogeen. Veroorzaakt atrofie en overmatige sterfte bij jonge bijen.
Paraben: Wordt ervan verdacht de hormonale functies te verstoren. Methylparaben op de huid reageert met UVB, waardoor de huid versneld wordt verouderd en het DNA wordt beschadigd.
Lanoline, ook bekend als "wolvet" afgeleid van schapenwol, in bulk gebruikt in cosmetica. Industriële productie leidt tot een sterk misbruik van het dier. Huid irriterend en allergenisch middel.
Siliconen: milieu-impact zeer zorgwekkend. Bijna 500 jaar te worden gedegradeerd.
Parafines, minerale oliën en andere vaseline: afkomstig van de destillatie en raffinage van aardolie. Veroorzaakt roodheid en epidermale reacties, zoals dermatitis en eczeem bij langdurig gebruik.
En natuurlijk, elke synthetische chemische stof.

Het observatorium van Animaderm is een divisie van het bedrijf Animaderm, volledig ondersteund door de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Het doel is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de levensstijl van paarden om concrete antwoorden te vinden op de toename van huidproblemen en allergieën.


De actie is meervoudig en gebruikt verschillende bronnen:
  • Wereldwijde wetenschappelijke databases
  •   Informatierapporten van de verschillende veterinaire observatoria
  •   Gespecialiseerde boeken over het paard, van welke aard dan ook
  •   Informatie van de partnerstallen
  •   Openbare onderzoeken door verschillende instanties of door het Waarnemingscentrum zelf


het onderzoek
Het observatorium Animaderm lanceerde vrijdag 4 maart, 2016 de eerste grote studie over het onderwerp dermatitis. Het doel van deze enquête was om de risicofactoren te identificeren, ongeacht of het paard is aangetast of niet. Meer dan 1.900 bruikbare antwoorden werden genoteerd in Frankrijk, waardoor dit het grootste onderzoek in de wereld op het onderwerp.
Het onderzoek, online beschikbaar maken een enorme identificatie lifestyle met paarden of niet huidproblemen door het identificeren van hun dieet, hun omgeving en hun bedrijf.
Niet-commercieel, de enquête zorgde voor een nauwkeurige en fijne analyse van de factoren die de huidproblemen van paarden beïnvloeden. De resultaten werden verwerkt en geanalyseerd door het Observatorium team vervolgens samengevat in een document gratis verzonden zonder partij tegen de organisatie van de veterinaire openbaar onderzoek en de National Stud.
De deelnemers werden ook geïnformeerd door een samenvatting van de resultaten.Fundamenteel onderzoek en veldwaarnemingen
Onderzoek bij Animaderm heeft voornamelijk betrekking op de fundamentele analyse van bepaalde natuurlijke rijkdommen en hun huideffecten, evenals de synergie die sommigen ertussen kunnen hebben. Tweede belangrijke onderwerp dat ons onderzoek sinds 7 jaar voedt: de oorzaken van dermatitis bij paarden. Via het observatorium van Animaderm verzamelen we gegevens, informatie en wetenschappelijke rapporten over het gedrag en de conditie van gedomesticeerde paarden versus "wilde" paarden.

 https://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/RECHERCHE-contactsocial.jpghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/RECHERCHE-couverture-dermite.jpghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/recherche-viesauvage.jpg


Voeding, een factor die ons obsedeert
De rol van voedsel is overwegend in het evenwicht van het paard. We hebben grote belangstelling voor de effecten van de verschillende huidige voedingspatronen, zoals de invloed van granen op het lichaam van het paard, maar ook hooi, zowel wat betreft de kwaliteit ervan, de hoeveelheid die wordt gedistribueerd als de variëteit aan geconsumeerde planten.

https://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/recherche-cereales.jpghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/recherceh-foin.jpghttps://www.animaderm.com/modules/jscomposer/uploads/RECHERCHE-paille.jpg


De leefomgeving, een sleutel in het zoeken
De plaats waar paarden leven roept echte vragen op bij onze teams. Of de kwaliteit van het water, door de netheid van de plaats, de afwezigheid van een parasitair gebied of zelfs permanente afzondering allemaal essentiële factoren zijn bij de studie van het voorkomen van huidaandoeningen. Onderzoek en ontwikkeling Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.